Warning: Constant WP_DEBUG already defined in /home/gedminai/domains/gedminai.lt/public_html/n/wp-config.php on line 90
Erasmus + (KA2) iki/mokyklinio ugdymo sektoriaus tarpmokyklinės strateginės partnerystės projekto „We are the world, we are the children“ dalyvių mokymosi susitikimas Turkijoje | Gedminų progimnazija
Klaipėdos miesto herbas Klaipėdos miesto herbas
Klaipėdos Gedminų progimnazija
Savivaldybės biudžetinė įstaiga Duomenys kaupiami ir saugomi Juridinių asmenų registre

Gedminų g. 3
Klaipėda LT-94167
Įmonės kodas: 190444130

Telefonai:
raštinės (8 46) 34 61 09,
El. p. mokykla@gedminai.lt


Kur mus rasti?

Dalyvaujame projektuose:
















Erasmus + (KA2) iki/mokyklinio ugdymo sektoriaus tarpmokyklinės strateginės partnerystės projekto „We are the world, we are the children“ dalyvių mokymosi susitikimas Turkijoje

  Kovo 15-21 dienomis Erasmus+ (KA 2) strateginės partnerystės projekto „We are the world, we are the children“ komandos mokytojos Asta Jankauskienė, Asta Norkienė, Ingrida Simanauskienė, šeštokai Gabija Daniusevičiūtė, Deividas Drąsutavičius bei septintokės Urtė Vakarė Drungilaitė, Liucija Volungevičiūtė, Kamilė Dragūnaitė, Agnė Valaitytė dalyvavo pirmajame mokymosi susitikime Turkijoje, Izmire, KARŞIYAKA ORTAOKULU mokykloje.

    Pirmadienio rytą turkų mokiniai susipažindino su mokykla. Po to visus svečius palydėjo į klases, kur stebėjome pamokas. Turėjome galimybę pasimokyti kartu su turkų mokiniais, o mokytojai – susipažinti su ugdymo metodais, kuriuos taiko Turkijos pedagogai. Vėliau kiekviena šalis pristatė savo vaikų herojų istorijas (projekto idėja – atrasti tautos istorijoje gerąsias sėkmės istorijas, kaip vaikai keitė pasaulį: gelbėjo žmones, nepalūžo ekstremaliose situacijose, gynė ir kovojo už  žmogiškąsias vertybes). Mūsų komanda pristatė Ievos Krivickaitės, 16-metės merginos, kuri ligoninėje gydydamasi cukrinį diabetą sutiko 2-ejų metų Augustę, sergančią onkologine liga, istoriją. Ieva surinko didelę pinigų sumą, kad Augustė galėtų tęsti gydymą Vokietijoje. Visų šalių vaikų sėkmės istorijos padėjo suprasti, kiek pasaulyje yra vaikų, nepalūžtančių ekstremaliose situacijose, o padaryti gerą darbą kitam – nieko nekainuoja.

Kitą dieną dalyvavome kūrybinėse dirbtuvėse „Papasakok herojaus istoriją kūno kalba“. Visų partnerių šalių komandos turėjo sugalvoti istoriją apie tai, kaip herojus kovoja už žmogiškąsias vertybes. Mūsų komanda vaidino istoriją apie dvi drauges, kurioms bevaikščiojant ir besikalbant, vienai iš jų staiga pasidaro bloga. Kita draugė praeivių prašo pagalbos, tačiau tik trečias žmogus meta savo daiktus ir iškviečia greitąją pagalbą. Taigi visi mokėmės, kaip reikia visada būti pasirengusiam ištiesti pagalbos ranką. Vėliau laukė kita įdomi veikla – kūrybinės dirbtuvės „Pristatyk herojų piešdamas“. Kiekvienos šalies mokiniai turėjo nupiešti herojų ir jo gerus darbus. Po to visi išbandėme EBRU meną. Tai – piešimas aliejiniais dažais ant specialiai paruošto vandens. Po kiekvienos veiklos pildėme įsivertinimo-refleksijos formas, atsakėme į klausimus, ko siekėme kiekviena veikla, kas jose pasisekė geriausiai ir kas nelabai pavyko, ko išmokta.

Visiems susitikimo dalyviams labai įdomios ir naudingos buvo istorijos, kultūros pamokos netradicinėse aplinkose – kilome į Lakštingalų kalną, kur, pagal padavimą,  Dievo motina Šv.Marija praleido paskutiniuosius savo gyvenimo metus ir mirė. Lankėmės ir Efese,  viename iš dvylikos svarbiausių miestų antikinės Graikijos laikais. Tai antikinis miestas, prekybos uostas,  įkurtas graikų apie 1000 m. pr. Kristų su puikiai išsilaikiusiomis gatvelėmis, pastatų griuvėsiais. Ypač didelį įspūdį padarė amfiteatras, kuriame tilpdavo apie 25 000 žiūrovų ir iki šių dienų rengiami koncertai, Celso bibliotekos išlikęs pastato fasadas su įėjimu, žymiosios Artemidės  šventyklos išlikusi kolona ir pamatų likučiai. Edukacinės išvykos metu kiekvienas mokinys turėjo atlikti užduotį – nufotografuoti istorinius objektus, vėliau – parengti foto albumą.

Susitikimo metu iš arčiau pažinome ir patį Izmirą: Izmiras – anksčiau vadintas Smirna, yra trečias pagal dydį miestas Turkijoje. Nuo seno tai buvo svarbus prekybinis centras. Miesto istorija siekia per 3,5 tūkstančio metų. Aplankėme Archeologijos muziejų, kuriame sukaupta įvairių Antikos laikų radinių iš miesto apylinkių, Agoroje, kuri buvo pastatyta Romos valdymo laikotarpiu. Kadaise šis statinys buvo slaptų bendruomenės narių susitikimų centras. Tai buvo labai svarbi vieta vietos politikos ir ekonomikos klausimams spręsti, Agoroje rinkdavosi filosofai, mąstytojai ir menininkai. Šios pamokos metu kiekvienas dalyvis turėjo užpildyti užduočių lapą.

Paskutinę dieną projekto dalyvius šiltai priėmė Izmiro KARŞIYAKA  rajono meras. Susitikimo metu buvo aptartos projekto veiklos, projekto svarba mokiniams ir mokytojams. Grįžę į mokyklą visi svečiai dalyvavo pamokose. Vėliau mokytojai rinkosi į apvaliojo stalo diskusiją, kurios metu aptarė susitikimą, pildė vertinimo klausimynus, aptarė projekto veiklas, galutinius produktus.

Šios kelionės metu susipažinome su Turkijos kultūra ir papročiais, istorija, patobulinome anglų kalbos, įgūdžius, bendravimo, pažinimo, socialinę, kultūrinę, kūrybingumo kompetencijas, susipažinome su partnerių šalių vaikų istorijomis.

Grįžę namo dažnai prisimename naujus draugus iš įvairių šalių, su kuriais ir toliau palaikome ryšius. Lauksime jų atvykstant į Lietuvą.

Puiku, kad yra galimybė dalyvauti tokiuose tarptautiniuose projektuose, kurie ugdo bendravimą, toleranciją bei draugiškumą.

Susitikimo akimirkos: http://youtu.be/2wx8NKpQEGo

Projektas „We are the world, we are the children“, kuriame dalyvauja ugdymo įstaigos iš 5 šalių, yra finansuojamas iš Europos Sąjungos Erasmus+ programos lėšų. Šis straipsnis (pranešimas) atspindi tik autoriaus požiūrį, todėl Komisija negali būti laikoma atsakinga už medžiagos turinį ir už bet kokį jame pateikiamos informacijos naudojimą.

 

                                                                                                7e klasės mokinė Agnė Valaitytė

                                                                                                Projekto koordinatorė Asta Jankauskienė

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.