Warning: Constant WP_DEBUG already defined in /home/gedminai/domains/gedminai.lt/public_html/n/wp-config.php on line 90
Comenius parengiamasis vizitas Lenkijoje | Gedminų progimnazija
Klaipėdos miesto herbas Klaipėdos miesto herbas
Klaipėdos Gedminų progimnazija
Savivaldybės biudžetinė įstaiga Duomenys kaupiami ir saugomi Juridinių asmenų registre

Gedminų g. 3
Klaipėda LT-94167
Įmonės kodas: 190444130

Telefonai:
raštinės (8 46) 34 61 09,
El. p. mokykla@gedminai.lt


Kur mus rasti?

Dalyvaujame projektuose:
















Comenius parengiamasis vizitas Lenkijoje

Lapkričio 20-24 dienomis Brochovo mieste Lenkijoje vyko Comenius daugiašalės mokyklų partnerystės parengiamasis vizitas. Jame dalyvavo mokytojai iš Italijos, Ispanijos, Turkijos, Norvegijos, Lenkijos ir Lietuvos. Šio vizito tikslas – užpildyti Comenius daugiašalės mokyklų partnerystės projekto paraišką 2013 – 2015 metams.

Pirmąją parengiamojo vizito dieną apsilankėme mus priėmusioje Jogailos pradinėje mokykloje, kurioje kiekviena parengiamojo vizito šalis-dalyvė pristatė savo atstovaujamą šalį, šalies švietimo sistemą, taip pat pristatė savo atstovaujamą instituciją. Buvo pristatytos būsimo projekto idėjos, apsvarstyti projekto tikslai bei veiklos, buvo aptarti galimi projekto rezultatai. Antrąją dieną darbas vyko toliau, kurio metu buvo generuojamos būsimo projekto idėjos, aptartos partnerių veiklos, terminai veikloms atlikti, aptarti mobilumai bei bendravimo būdai. Taip pat buvo susitarta dėl galutinės būsimo projekto idėjos bei formos, parengėme būsimo projekto darbo planą, įskaitant stebėjimo, vertinimo ir sklaidos metodus. Tą pačią dieną apsilankėme Želazowa Wola miestelyje, kur 1810 metais gimė  Frederikas Šopenas. Aplankėme jo gimtuosius namus, kur įrengtas muziejus, pasivaikščiojome po nuostabų kompozitoriaus namus supantį parką. Taip pat apsilankėme Kampinos nacionaliniame pake, kur mums buvo pristatyta parko vykdoma pažintinė ir mokomoji veikla. Trečiąją vizito dieną išsirinkome būsimo projekto koordinatorių bei susitarėme dėl galutinio būsimo projekto pavadinimo. Tą pačią dieną turėjome pažintinę išvyką į Lenkijos sostinę Varšuvą, kurios metu pasivaikščiojome nuostabiomis senamiesčio gatvelėmis bei apsilankėme Koperniko mokslo centre- šiuolaikinių technologijų muziejuje.

Likusį laiką iki paraiškos pateikimo nutarėme skirti idėjų ir pasiūlymų apsikeitimui bei paraiškos tobulinimui.  Susitikimas baigėsi, visi jo dalyviai buvo patenkinti darbu, kurį padarėme. Tikimės, jog projekto paraiška bus teigiamai įvertinta ir mes galėsime dar ne kartą susitikti su kolegomis bei moksleiviais iš Lenkijos, Rumunijos, Italijos, Ispanijos, Turkijos bei Norvegijos.

 
Veikla yra finansuota iš Mokymosi visą gyvenimą programos, kurią Lietuvos Respublikoje administruoja Švietimo mainų paramos fondas. Šis pranešimas atspindi tik autoriaus, bet ne Švietimo mainų paramos fondo, Europos Komisijos ar jos institucijų požiūrį, todėl Europos Komisija neatsako už medžiagos turinį bei už galimą informacijos naudojimą.

[nggallery id=109]

 Anglų kalbos vyr. mokytoja Kristina Rudelienė. 

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.