Warning: Constant WP_DEBUG already defined in /home/gedminai/domains/gedminai.lt/public_html/n/wp-config.php on line 90
Mokymo(si) veikla Italijoje: naudinga, įdomu, prasminga | Gedminų progimnazija
Klaipėdos miesto herbas Klaipėdos miesto herbas
Klaipėdos Gedminų progimnazija
Savivaldybės biudžetinė įstaiga Duomenys kaupiami ir saugomi Juridinių asmenų registre

Gedminų g. 3
Klaipėda LT-94167
Įmonės kodas: 190444130

Telefonai:
raštinės (8 46) 34 61 09,
El. p. mokykla@gedminai.lt


Kur mus rasti?

Dalyvaujame projektuose:
















Mokymo(si) veikla Italijoje: naudinga, įdomu, prasminga

Kovo 19 – 22d. Italijoje, Sardinijos saloje, įvyko antroji programos „Erasmus+“ bendrojo ugdymo sektoriaus mokyklų mainų partnerystės projekto „Historical treasures of Europe“ mokymo(si) veikla, kurioje dalyvavo mokiniai ir mokytojai iš Portugalijos, Slovakijos, Graikijos, Lietuvos ir Italijos ir gedminiečiai: Austėja L., Agnė G. (7e kl.), Gustė L. (7b kl.), Emilė J., Katerina G. (6d kl.), direktoriaus pavaduotojas ugdymui S. Rudelis, informacinių technologijų mokytoja A. Norkienė, istorijos mokytoja G. Kaunaitė. 

Visas šias 4 mobilumo mokymosi dienas praleidome labai turiningai. Savo žinias apie Italijos žymiausias vietas gilinome isorijos pamokoje, vėliau atsakydami į paruoštus viktorinos klausimus, ieškodami lobio, kūrybinėse dirbtuvėse kurdami koliažus. Tai pat turėjome galimybę susipažinti ir su Portugalijos, Slovakijos, Graikijos žymiausiomis pilimis, statiniais, šių šalių istorija bei kultūra. Žinoma, vykome ir į ekskursiją, į Luogosanto miestelį, kuriame turėjome galimybę pamatyti XIII a. baziliką, 4 iš keliasdešimties senovinių Sardinijos bažnyčių, Palazzo di Baldu – tai senovinis Sardinijos miestas, išlikęs iki mūsų dienų. O didžiausią įspūdį paliko apsilankymas seniausioje ir didžiausioje pilyje visoje Sardinijos saloje – Nuraghe Su Nuraxi. Su Nuraxi di Barumini buvo pastatyta 11-12 a. pr. Kr. Ši vieta – tvirtovė su keturių kampų ir centriniu bokštu, taip pat apgyvendintu miestu aplink jį. 1997 m. ši vieta buvo įrašyta į UNESCO pasaulio paveldo sąrašąoriginaliu pavadinimu Su Nuraxi di Barumini. Nors šio pastato griuvėsisi nėra labai įspūdingi, bet turbūt visa komanda sutiks, kad juos labiausiai sužavėjo jos didinga istorija.

Šios mokymosi veiklos metu  ne tik praplėtėme žinias aie partnerių šalių istorines vietas, pastatus, kultūrinį paveldą, turėjome puikią progą pagerinti anglų kalbos žinias, net išmokti kelis žodžius itališkai, bet ir pasisėmėme įspūdžių visam gyvenimui: susipažinome su naujais žmonėmis, praplėtėme žinias apie Italiją, ypač įdomu buvo pažinti miestelį Aggius, kuriame gyvenome visą savaitę. Siauros, jaukios ir ramios Aggius miesto gatvelės leido pajausti Italijos išskirtinumą,  jos triukšmingą ramybę.

 

[ngg src=”galleries” ids=”576″ display=”basic_thumbnail”]

Gustė Lastauskaitė, Austėja Lukauskaitė

 

Šis projektas finansuojamas remiant Europos Komisijai. Šis straipsnis (pranešimas) atspindi tik autoriaus požiūrį, todėl Komisija negali būti laikoma atsakinga už medžiagos turinį ir už bet kokį jame pateikiamos informacijos naudojimą.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.